המרכז רואה כחלק מתפקידו מתן תרומה לשיפור האקלים החברתי של התייחסות החברה לקונפליקטים בישראל, מניעת קונפליקטים ושינוי תרבות ההתמודדות עם סכסוכים בחברה. מתוך כך המרכז פועל ותומך בפעילויות לקידום מטרה זו.
פרויקטים בארץ "יישוב קונפליקטים" בין ישראלים ופלשתינאים העובדים יחד במעברי הגבול 1998-1999 נשים מנהיגות- יהודיות וערביות 1999-2002 פרויקט "משא ומתן לצעירים" – ישראלים ופלשתינאים 1998-2000 דיאלוג בין קהילות שכנות יהודיות וערביות אנחנו אסירי תודה לאחראיות להכשרה שהקדישו לכך את הידע שלהן, זמנן ומרצן: 2003-2006 פרויקט גישור לנוער יהודי, ערבי, פלשתינאי וירדני סדנת משא ומתן וגישור לנוער. התקיים בבית שאן מיסודה של קרן אדנאואר , 2015 כנס בנושא משא ומתן על מים באזורנו בשיתוף UNESCO International Hydrological Program V. ALTERNATIVE DISPUTE RESOLUTION APPROACHES AND THEIR APPLICATION by Yona Shamir הכנס עסק בהיבטים המגוונים המשפיעים על משא ומתן החל מתורת המשחקים, משפט, פסיכולוגיה, דת, תורת המשא ומתן, הבדלים בין תרבותיים, כלכלה ועוד.השתתפו בכנס: 25 –27 במאי 1997 כנס בנושא גישור בסכסוכי עבודה בו השתתפו נשיא בית המשפט העליון , Prof. Robert Mnookin , דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת Harvard, ומרצים בעלי שם בגישור מארצות הברית. השתתפו בכנס: Israel, December 10, 1998 כנס וסדנה בנושא גישור ויישוב קונפליקטים בתכנון, פיתוח ואיכות סביבה נוהל על ידי Prof. Larry Susskind מאוניברסיטת MIT, ואתו מומחים מארה"ב והולנד. מנחים ומרצים: 20-21-22 בינואר 1999 כנס חוקרים בשיתוף עם חוקרים בעלי שם ממכון המחקר –(International Institute for Applied System Analysis (IIASA מקבוצת Process of International Negotiation. השתתפו בכנס:
הפרויקט עסק בהדרכה של ישראלים ופלשתינאים (אזרחים) שעבדו יחד במעברי הגבול. המשתתפים למדו להכיר אחד את השני, למדו מיומנויות משא ומתן וגישור, ורכשו כלים שאפשרו להם לפתור את הקונפליקטים הרבים שצצו במסגרת עבודתם המשותפת במעברי הגבול.
הפרויקט התבצע במעבר הגבול בעזה – קרני, בתל-אביב ,במעבר אלנבי וביריחו. עבודת ההנחיה נעשית במשותף על ידי מנחה ישראלי ומנחה פלשתינאי. עם פרוץ האינתיפאדה, הופסקה הפעילות שהייתה צריכה לעבור למעברי ארז ורפיח.
הפרויקט התאפשר בתרומתה המשמעותית של קרן יד הנדיב.
נשים מעמותות ערביות ויהודיות למדו יחד ורכשו מיומנויות וכישורים לניהול משא ומתן וגישור. המשתתפות דווחו על שיפור ביעילות תפקודן כמנהלות ומנהיגות בארגונן, וביחסיהן עם ארגונים אחרים. קורסים רבים התקיימו בטמרה ובחיפה, בעכו, בבקעה אל-ג'רבייה, ובעמותת "אישה לאישה" לנשים יהודיות וערביות.
הפרויקט התאפשר הודות לתרומה של הקרן החדשה לישראל.
התכנית התמקדה בהכשרת מורים ויועצים בבתי ספר בארץ ובשטחי הרשות הפלשתינית. המורים הוכשרו להעברת נושא ניהול משא ומתן מבוסס על אינטרסים לחדרי מורים כדי שהמורים ילמדו את החומר בכתות בית הספר.
ICN בשיתוף עם IPCRI ועם CCRR ניהלה את התכנית בעברית, ערבית ואנגלית. התכנית נתמכה על ידי השגרירות האמריקאית והממשלה הנורווגית בתכנית People To People.
הכשרנו קבוצה של 11 ערבים ו – 11 יהודים להיות מנחי תהליך דיאלוג שמטרתו מציאת פתרונות משותפים לפתרון הבעיות הפרקטיות המטרידות את שתי הקהילות.
מטרת הדיאלוג הבין תרבותי בין הקהילות היא להעלות את הנושאים המטרידים כגון: פחד, חרדות, צרכים ותקוות. רק לאחר הבנה אמיתית של הפחדים, ממה הם נובעים, הבנת הצרכים והתקוות של הצדדים, אלה יביאו לתחילת תהליך של הבנה, יצירת אימון ואפשרות להיכנס לתהליך של ניהול משא ומתן על נושא הסכסוך. מצב חדש זה יאפשר דיון והחלטה על פרויקטים כלכליים וחברתיים משותפים החשובים לשני הצדדים.
פרויקטים התקיימו בין היישובים: יעד ותושבי הכפר (ההרוס) מיעאר טמרה ומצפה אביב,
יובלים וסחנין, כפר ורדים וינוח
Prof. Eileen Babbitt – Fletcher School of Diplomacy-Tufts University
Shirli Kirschner- Resolve, Australia
Dr. Pam Steiner-Harvard University
https://www.beyondintractability.org/audiodisplay/babbit-p-9-negotiation1